Sportspecifieke training in de sportschool: Hoe kickboksers hun prestaties kunnen verbeteren
21 februari 2023 

Sportspecifieke training in de sportschool: Hoe kickboksers hun prestaties kunnen verbeteren

Als kickbokser is het belangrijk om naast techniektraining ook aandacht te besteden aan sportspecifieke kracht- en conditietraining. Een sportschool kan een uitstekende plek zijn om deze trainingen uit te voeren. In dit blog bespreken we waarom sportspecifieke training belangrijk is voor kickboksers en welke oefeningen je in de sportschool kunt doen om je prestaties te verbeteren.

Waarom sportspecifieke training?

Kickboksen is een sport waarbij een combinatie van kracht, snelheid, explosiviteit en uithoudingsvermogen vereist is. Om een betere kickbokser te worden, is het belangrijk om deze eigenschappen te trainen. Sportspecifieke training kan je helpen om beter te presteren in de ring. Het is daarom belangrijk om oefeningen te doen die gericht zijn op de bewegingen die je in de ring maakt.

Start Nu

Welke oefeningen kun je doen in de sportschool?

  1. Plyometrische oefeningen Plyometrische oefeningen zijn oefeningen waarbij je je spieren snel samentrekt en ontspant. Hierdoor verbeter je je explosiviteit en snelheid. Voorbeelden van plyometrische oefeningen zijn squat jumps, lunges jumps en box jumps.

  2. Krachttraining Krachttraining is essentieel voor een kickbokser. Het zorgt voor meer kracht en stabiliteit in je stoten en trappen. Het is belangrijk om zowel je boven- als onderlichaam te trainen. Oefeningen als deadlifts, squats, pull-ups, en bankdrukken zijn hierbij van belang.

  3. Snelheidstraining Snelheidstraining is ook een belangrijk onderdeel van sportspecifieke training voor kickboksers. Het helpt je om sneller te bewegen en je reflexen te verbeteren. Een voorbeeld van een oefening voor snelheidstraining is de speed ladder. Hierbij loop je door een ladder op de grond en voer je verschillende bewegingen uit.

Waarom kiezen voor Compound Gym Almere?

Bij Compound Gym Almere hebben ze alles wat je nodig hebt om je kickbokspresaties te verbeteren. Naast een breed scala aan kracht- en conditieapparatuur, bieden ze ook sportspecifieke training aan. Het professionele en ervaren team van coaches kan je helpen om je doelen te bereiken. En als kickbokser kun je ook gebruik maken van de boksring en de bokszakken.

Conclusie

Sportspecifieke training is een essentieel onderdeel van de training voor kickboksers. Door in de sportschool gericht te trainen op kracht, snelheid, explosiviteit en uithoudingsvermogen, kun je je prestaties in de ring verbeteren. Bij Compound Gym Almere heb je alle faciliteiten en deskundige begeleiding om je sportspecifieke training optimaal te benutten.


Over de schrijver
Reactie plaatsen