visceraal vet

vet afvallen

Wat is visceraal vet?

Visceraal vet, dit vet zit rondom de romp. Dit vet is moeilijk te zien vanaf de buitenkant, Ook mensen die geen overgewicht hebben  kunnen van binnen vervetten.

Dit is vet diep gelegen tussen de organen. Dit brengt gevaar met zich mee. Helaas is een teveel aan visceraal vet schadelijk voor het menselijk lichaam, net als het vet dat zich rondom de buitenkant van de buikspieren vormt. Dit wordt centrale vetafzetting genoemd.

Waarom is visceraal vet gevaarlijk?

Je stofwisseling veranderd als o.a. het visceraal vetgehalte erg hoog is. Door het hoge vetgehalte worden lichaamscellen minder gevoelig voor insuline waardoor de bloedsuikerspiegel gaat stijgen. Hierdoor gaat de alvleesklier meer insuline aanmaken waardoor er verstoringen optreden.

Hoe kan je visceraal vet meten?

Je kunt visceraal vet op verschillende manieren meten. Zo zijn er tegenwoordig verschillende weegschalen die je visceraal vet precies berekenen.  Bij ons fitness centrum compound kan je hem meten op de inbody weegschaal
 Daarnaast kun je je visceraal vet bij een arts laten opmeten. Een toegankelijke methode voor het meten van je visceraal vet is het meten van je buikomtrek. De ideale tailleomtrek voor mannen is 80 centimeter (of minder). Voor vrouwen is dit 94 centimeter of minder. Zit je hier ver boven? Vermoedelijk heb je dan teveel visceraal vet. Hieronder volgen enkele tips voor het verbranden van visceraal vet.

Hoe kan je je visceraal vet verlagen?


 Hoe krijg je minder visceraal vet

  • Krijg genoeg slaap
  • Beweeg dagelijks
  • Probeer grote hoeveelheden stress te verminderen
  • Volg een uitgebalanceerd dieet met gezonde eiwitkeuzes
  • Drink minder alcohol
  • Stop met roken
Over de schrijver
Reactie plaatsen